До дни трябва да стане ясна съдбата на футболистите, които бяха преотстъпени през миналия сезона в различни отбори. Това бяха Здравко Димитров в Сакаряспор, Антоан Стоянов в Емполи и Нейтън Олдър в Спортист Своге.

Първият е желан от турския клуб, който до края на месеца трябва да реши дали ще плати 150 000 евро за правата на 25-годишното крило, което има договор със сините до следващото лято. Подобен е и казусът с юношата на столичани Антоан Стоянов.

Италианският Емполи в момента умува дали да активира откупната му клауза, като през миналата кампания той играеше за примаверата на тосканци и тренираше с мъжкия тим. Ситуацията с Олдър е малко по-различна.

Нидерландецът има договор с Левски до лятото на 2025 година и не е ясно дали ще получи шанс за изява от новия треньор Станислав Генчев, или ще се търси вариант с ново преотстъпване или разтрогване на договора му. Той не спечели доверието на предишния треньор Николай Костов, а преди това и на Станимир Стоилов, който привлече за дублиращия отбор, но 22-годишният играч нямаше право да играе за тима.