Двама от бразилските футболисти на Левски – Фабио Лима и Майкон, са вбесили треньора Станислав Генчев. Причината е лошото физическо състояние, в което се намират в момента, пише Тема спорт. Левият защитник „издъхна“ по време на физическите натоварвания във вторник и спортно-техническият щаб дори му спести част от упражненията.

От своя страна крилото първо закъсня за старта на подготовката и пристигна в София ден по-късно, а наставникът категорично заяви, че 27-годишният футболист ще си понесе финансовата санкция. За капак и физическото му състояние не е добро и явно Лима не е следвал поне малко някаква програма в родината си, за да поддържа тонуса преди старта на подготовката.

Спортно-техническият щаб е разговарял с двамата бразилци, заявено им е, че трябва значително да подобрят формата си. С това се е заел кондиционният треньор Петър Пеев, който ще следи изкъсо функционалното състояние на Майкон и Лима.

През пролетта подведе Николай Костов преди контролата със Спортист Своге (1:0) и по-късно се стигна до неговата контузия. Това се случи по време на паузата в първенството за националните отбори през март и 27-годишният футболист бе извън терена в следващите четири официални мача. Николай Костов споделил, че не е искал да пуска в игра Фабио Лима заради лошите му показатели в контролата срещу Спортист Своге, съобщи „Трибуна Левски“. Бразилецът е заявил, че се чувства много добре, и е изразил желанието си да играе. Треньорът му се е доверил, след което още на първия спринт се улови за бедрото и получи разтежение. Преди това изрично е бил предупреден да не действа по този начин, а повече да се пести. Лима завърши сезона с 11 двубоя и 3 попадения – той вкара последния гол за сините през сезона, донасяйки успеха с 1:0 над Лудогорец.

Снимка: БГНЕС