Левски ще извади средства, за да подсили халфовата си линия, разбра „Тема Спорт“. На „Герена“ са преценили, че позицията в средата на терена е ключова и ще трябва да се инвестират пари, за да се привлече класен чужденец.

Треньорът на сините Станислав Генчев на няколко пъти заяви, че не иска количество, а качество в селекцията и желанието му ще бъде удовлетворено от ръководството. Затова и представянето на полузащитника се бави заради продължаващите преговори. На стадион „Георги Аспарухов“ се надяват те да приключат положително и по-скоро играчът да позира със синята фланелка, за да може адаптацията му да премине по-бързо и да бъде готов за старта на първенството.

Левски има нужда от подсилване в тази зона, тъй като се видя през пролетта, че там зейна дупа след изваждането на Андриан Краев от състава. Той отказа да подпише нов договор с клуба и мажоритарният собственик Наско Сираков го отстрани. Халфът тренира през пролетта с втория отбор и наскоро си тръгна като свободен агент. Все още обаче не е подписал с друг отбор.

Станислав Генчев търси играч с профила на Краев, който да е силен физически и да организира атаките. Такъв в момента в състава му няма, а Карлос Охене, Патрик Мислович, Асен Митков и Асен Чандъров показаха, че не могат да се справят с тази роля и сините си патиха от това.

До момента Левски се подсили с трима нови – крайните защитници Майкон и Алдаир Невеш, както и с нападател в лицето на Алекс Колев. Столичани още водят преговори и за халфа на Крумовград Серкан Юсеин, който е желан от Генчев и не е изключено да се озове на „Герена“, като и за него трябва да се плати трансферна сума, тъй като има действащ договор с клуба от Родопите. Очаква се попълненията да бъдат повече от обявените през пролетта от Наско Сираков пет.

Снимка: БГНЕС