Привличането на централен защитник остава приоритет за шефовете на Левски до края на трансферния прозорец. Треньорът на сините Станислав Генчев желае да подсили тима си с още един бранител, за да бъде окомплектован съставът му. Наско Сираков има подкрепата му.

Причината е, че той ще залага на схема с трима централни защитници, а в момента разполага с двама чисти такива – Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. Преквалифициран бе Цунами. След продажбата на Хосе Кордоба се отвори сериозна дупка в зоната.

Както „Тема Спорт“ написа в началото на седмицата, централният защитник Андреа Христов е желан на „Герена“. Националът не отрече за преговори между настоящия му клуб Козенца и Левски за преминаването му на стадион „Георги Аспарухов“. „В момента не мога да ви кажа нищо по въпроса“, бе лаконичният коментар на 25-годишния бранител пред нашата медия.

Той има договор с клуба до 30 юни 2025-а. Разговорите между двете страни текат от няколко дни, като не е изключен дори вариант сините да привлекат бранителя под наем и да имат опция да го откупят. През миналия сезон Христов игра като преотстъпен в третодивизионния Потенца.

Сините искат да привлекат и халфа Серкан Юсеин от Крумовград, но идването му зависи от изходящ трансфер.