Вицешампионът на България Левски официално потвърди, че спряганият за нов наставник на тима Николай Костов ще бъде новият старши-треньор на "сините".

Клубът от "Герена" излезе с новината на официалния си сайт:

"ПФК Левски ще представи днес пред представителите на медиите новия старши-треньор на тима Николай Костов. Събитието ще състои в 15.00 часа в залата за пресконференции в хотела на ДЮШ на "Герена", се казва в изявлението на един от най-популярните отбори у нас.

Все още не е ясно дали Костов ще встъпи веднага в длъжност. Един от вариантите е той да води Левски още в неделния сблъсък срещу Локомотив Пловдив. Другата възможност е той да започне работа другата седмица.

Към този момент специалистът няма да се води официално наставник на тима, защото не притежава необходимия лиценз "Про". Той ще вземе тапията едва в средата на следващия месец, като дотогава Георги Иванов-Гонзо ще се води треньор на отбора.

Акостирането на Николай Костов на стадион "Георги Аспарухов" става след компромис от страна на специалиста за неговата заплата. Той се е съгласил да получава по 10 000 евро на месец, твърди днес вестник "Меридиан мач". Преди това треньорът е взимал дори 90 000 щатски долара месечно в украинския Металург.