Наставникът на Левски Пепе Мурсия смята, че слабостите в защитата на испанския национален отбор по футбол са довели до сензационното отпадане на Ла Фурия от Мондиал 2014.

Още по темата

 

"Чили, както и Холандия показаха превъзходство и по-добра игра от Испания. Чили бе по-свежият тим, игра по-добре и резултата го знаете", каза Мурсия пред БНТ.

"Искам да отбележа, че Чили заслужаваше да победи, Испания не успя да преодолее пресата дълбоко в своята половина. Чили игра с дълги и точни пасове на висока скорост и нещо много важно, което дава отражение - във втори мач поред Испания получи гол в края на първото полувреме, което няма как да не се отрази."

"Загубата на топката от Чаби Алонсо се оказа фатална при първия гол, и в двата мача Испания показа слабост в защита, това е просто необяснимо объркване. Артуро Видал и Алексис Санчес са лидерите в отбора, те дадоха сили на чилийците и те заслужаваха да победят."

"Не знам дали това е краят на поколението на Испания, това трябва да го определи селекционерът. Стилът на игра зависи от това дали евентуален нов треньор или настоящият ще реши да прави промени."

"Така или иначе каквото и да стане трябва да отбележим това, което направиха Луис Арагонес и Висенте дел Боске. Няма как да го критикуваме, защото точно заради този стил на игра Испания е спечелила достатъчно мачове."

"В Левски ще опитам да взема от испанския футбол дотолкова, че да създам структура за да сме на професионално ниво. Колкото до начина на игра е трудно изведнъж да се наложи този стил, дори Реал Мадрид не го прави. Ще се стараем да показваме добър футбол", завърши Мурсия.