Фалшивата шофьорска книжка, с която Гара Дембеле беше пипнат да кара пиян, е била направена в София. В Пловдив преди това нападателят карал без разрешително за правоуправление. Тепърва ще се изяснява дали книжката е работа на фалшификатор, или e имало помощ от някой катаджия.

Още докато е бил в Локо (Пд), Дембеле търсел начин да си изкара разрешително, но без да ходи на курсове, твърди "7 дни спорт". Дори на няколко пъти са го спирали, но винаги му се разминаваше. Всички знаели, че шофира без книжка.

В София обаче трафикът е по-напрегнат, рисковете - по-големи, това наложило да се търси някакъв документ. Разбра се, че фалшивата книжка била издадена с дата от 2009 г., когато Гарата играеше в Гърция.

Изработката била доста некадърна, а образецът - заимстван от разрешително на български шофьор. На нея имало отбелязано ЕГН, макар че чужденците у нас нямат такъв номер. В регистрите на КАТ пък нямало отбелязан случай, когато Гарата е бил глобяван.


Очаква се Гара Дембеле съвсем скоро да бъде извикан на разпит в полицията, за да обясни откъде се е сдобил с подправения документ. Той подлежи на наказателна отговорност, както и този, който му е изработил фалшификата.

До края на престоя си в България Дембеле ще трябва да се движи с таксита, тъй като нарушението му автоматично го лишава от право да кара автомобил в България. Всекидневно таксиметров шофьор разкарва Гарата из София, води го на тренировка на Герена, както и на всички останали места, които нападателят посещава.