Представяме ви читателския материал на нашия потребител Kayzer Soze  за това какви доводи имат двата претендента за титлата в родната А Група да ни представляват в Шампионската Лига през следващия сезон.

Ако и вие имате позиция за любимия си отбор, пратете ни го на info@gol.bg, а ние ще го представим на читателите на сайта!

ЦСКА или Лудогорец - това са двата най-реалистични претендента за титлата през този сезон в родната А Група.

В последните години болшинството фенове загубиха голям интерес относно това кой ще бъде шампион на България. Сега обаче този въпрос е малко по-актуален след успехите на Лудогорец в Шампионската Лига.

Ако иска да затвърди доброто си име в най-престижния европейски турнир, тимът на Кирил Домусчиев очевидно трябва отново да защити титлата си. ЦСКА от своя страна има претенции на един от най-добрите ни турнирни бойци и също ще иска да опита силите си в Европа.

С оглед на потенциалното участие в Шампионската Лига през следващата година, кой предпочитат феновете да стане шампион.

Естествено, въпросът не е насочен нито към феновете на ЦСКА, нито дори на Левски, нито към малцината фенове от Разград. Въпросът е насочен към масовия футболен запалянко. Тези, които изпълниха стадион "Васил Левски" срещу Реал Мадрид и Ливърпул. Да разгледаме доводите на двете страни.

Лудогорец е най-стабилният български клуб във финансово отношение и с най-добра организация. Като индивидуални качества играчите на зелените са от най-висока класа.

На страната на тима от Разград вече е и опитът. Две години поред те мерят сили с елита в Европа и вече отборът свиква с високите стандарти и различната скорост на игра в евротурнирите.

Може би най-големия коз на Лудогорец е това, че по-успешно може да влезе в ролята на обединител на нацията. Макар да има леки търкания със сегашните конкуренти за титлата от ЦСКА, със сигурност няма традиционната вражда каквато е межди Левски и ЦСКА. Реално в момента Лудогорец няма врагове. Групичките ултраси на ЦСКА, които заявиха, че ще викат против Лудогорец бяха абсолютно малцинство и реално не се забелязаха на стадиона.

Последния плюс на Лудогорец е това, че бидейки нов отбор, той не е обременен с негативите на българския футбол от миналото. Той е носител на новата надежда. Също както и всяка нова политическа партия, хората я прегръщат с надежда за нещо по-добро от предишните, преди да бъдат разочаровани за пореден път. И за момента Лудогорец оправдава тези очаквания.

На страната на ЦСКА обаче е традицията и историята. Клубът е един от двата големи футболни гранда и се ползва с любовта на почти половин България. Нещо повече, феновете на ЦСКА не са просто патриоти, а са истински фенове на този клуб.

Друга причина за това да се стискат палци на ЦСКА е тежкото финансово състояние на клуба. Участие в Шампионската Лига би означавало солидна финансова инжекция и стабилизиране на отбора. А това може да е само полезно за българския футбол като цяло. За да бъде интересно родната А Група, Лудогорец има нужда от достойни съперници, а в момента ЦСКА се очертава като единствения такъв.


И така - ЦСКА или Лудогорец? Вие кой искате да стане шампион?

 

Изпратете вашият репортаж/материал на info@gol.bg