Халфът на Ботев (Пловдив) Мариян Огнянов не може да си намери място от яд от факта, че ще пропусне сблъсъка с ЦСКА в 22-ия кръг на „А” група.

Юношата на Левски е наказан за натрупани жълти картони и ще гледа мача в „Коматево” от трибубите.

Срещата е изключително важна за разпределението на двете шестици в първенството. При победа, „канарчетата” ще останат на 6-та позиция за сметка на Левски, но при равен или загуба, най-вероятно ще се смъкнат във втората половина на „А” група.

За целта обаче „сините” трябва да победят Марек в днешния двубой между двата отбора. Ботев и ЦСКА пък се изправят един срещу друг утре от 15:30 ч.

”Много ме е яд, че пропускам мача с ЦСКА. За първи път пропускам среща заради картони. Това ще го коригирам. Очаквам да победим. Спечелихме срещу Локомотив (Пловдив), което може би ще се помни дълго. Това ни дава самочувствие преди мача с ЦСКА. Вярвам на момчетата, мисля, че те ще се справят”, каза Огнянов пред официалния сайт на пловдивския клуб.

Той коментира и престоя си в отбора на Ботев. „Дойдох в тима с очакванията да влезем в „А” група. Оттогава се промених доста. Надявам се през тези години да съм помогнал на отбора, а и да продължа да помагам. Всички искаме Ботев да върви във възходяща линия. В Пловдив се преродих за футбола. Открих себе си като човек. Много съм благодарен на Ботев”, добави Огнянов.