ЦСКА е изпуснал да продаде Серджи Буш за двойно по-голяма сума. Това заяви пред Gol.bg агентът Милен Георгиев.

През зимния трансферен прозорец румънският голаджия премина в английския вторидивизионен Шефилд Уензди за 500 хиляди евро.

На „Българска армия“ могат да получат и бонуси, в зависимост от представянето на нападателя.

Шефовете на Дженоа обаче са предлагали много по-добра оферта от финансова гледна точка, но до сделка така и не се стигна.

„Имах два пъти по-голяма оферта от Дженоа за Серджиу Буш. Три пъти звънях на Стойчо Младенов, но... Не успяхме да затворим сделката. Изгубиха се много пари, това е недалновидна политика. Но с новото ръководство нещата ще се променят. Винаги влизам в положение“, заяви Георгиев пред нашата медия.

Агентът има да получава и 10% от ЦСКА от сумата по трансфера на Ивайло Чочев в Палермо, която е 700 хиляди евро. Той обаче още не е взел заработеното. Освен него и собственикът на родния клуб на национала Чавдар (Етрополе) – Емил Димитров, също чака да взима пари.

„Водят се разговори с адвоката ми, но не мисля, че това ще е пречка за лиценза. Вярвам, че с новото ръководство ще работим коректно и честно. Те са сериозни бизнесмени. ЦСКА има още играчи, които могат да се реализират на пазара“, продължи Георгиев, след което коментира и старото ръководство на „армейците“.

„Вкарах 1,5 милиона в ЦСКА от трансфера на Ивайло Чочев в Палермо. А после станах лош, че си исках заработеното. Но не говорят за ментетата, които взимаха на кило. Както и да е, няма да падам на нивото на някои хора и да обиждам“, добави агентът.

Той разкри още, че интересът към крилото на ЦСКА Тони Силва е спаднал сериозно, тъй като в последно време не показва най-добрата си форма. През зимата се говореше, че белгийският Брюж иска да купи юношата на Ливърпул.

„Имаше интерес към Тони Силва, но не мога да кажа от кои отбори. На този етап нещата вече не са същите. Причина за това са последните 4-5 мача. Хората в Европа следят всичко и виждат, че не само той, но и целият отбор е в слаба форма“, заяви Георгиев.

Накрая той говори и за национала Венцислав Христов, който на няколко пъти беше пред преминаване на „Българска армия“, но в крайна сметка продължи кариерата си в Риека.

„ЦСКА три пъти искаха Венци Христов преди да отиде в Риека. Искаха да им го занеса на тепсия, но дори не ми благодариха за Чочев. Липсата на доверие провали всичко. Много съм разочарован от старите шефове“.

„Предлагах Христов на три отбора в Серия „А“, два от Серия „Б“ пък имаха сериозен интерес към него, но избрахме Риека. Това е чудесно място, Георги Иванов-Гонзо също каза много хубави думи“.

Веселин Коларов, Gol.bg