Изпълкомът на БФС ще се събере утре, за да обсъди бъдещето на ЦСКА, съобщава вестник "Стандарт".

На сбирката ще се бистрят опциите "червените" да запазят мястото си в "А" група. Най-възможният вариант за това е Васил Божков да изкупи дяловете на Литекс и да смени седалището на клуба в София.

С подобна опция обаче не са съгласни някои членове на Изпълкома. Важно обаче ще бъде мнението на мнозинството, което може да променя всякакви досегашни разпоредби на централата.

Днес собственикът на "оранжевите" Гриша Ганчев ще тества по любопитен начин феновете на "армейците". Ловчанлии ще бият доста път от Тетевен само и само да играят контрола в София. На игрището в "Царско село" те ще се изправят срещу Омония. Ганчев очаква на приятелския двубой да присъстват ултраси на ЦСКА. Те започнаха да се надъхват от вчера за мача в интернет.

Съсобствениците на настоящето дружество на ЦСКА – Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, всячески ще опитат да осуетят плановете на Васил Божков и Гриша Ганчев. Те очакват всеки момент "червените" да бъдат обявени в несъстоятелност от съда.

Според "7 дни спорт" двамата вече са приготвили оздравителен план за ЦСКА, с който ще предложат изчистване на задълженията към НАП и кредиторите за срок от 5 години. В него се предвижда влизането на синдик, който да започне поетапно погасяване на дълговете.

През уикенда Манджуков и Георгиев са направили доста срещи със състоятелни бизнесмени, които са съгласни да им помогнат в издръжката и изчистването на колосалните задължения. Планът включва отборът да започне по административен начин във "В" група и две години, докато евентуално се изкачи в елита, да изплаща частично своите задължения.

Това ще даде възможност ЦСКА да запази настоящия си договор с Министерството на младежта и спорта за базите и стадион "Българска армия".