Бившият защитник на ЦСКА Тончи Кукоч заяви, че клубът е пред фалит, тъй като е бил управляван от клоуни.

Хърватинът най-вероятно визира Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, а не Александър Томов, с когото е в добри отношения и днес даже посети офиса му.

"ЦСКА се провали, защото беше управляван от клоуни, които не разбират нищо от футбол. Преди зимната пауза ние бяхме първи, но след това се случиха всички глупости. Започнаха да не ни плащат заплатите и играчите започнаха да напускат отбора. Всичко се провали".

"Честно казано бях убеден, че отборът не може да се провали, защото ЦСКА е това, което е Хайдук за Хърватия, или Цървена звезда и Партизан за Сърбия. Това е клуб със славно минало, клуб с огромна армия от фенове. Аз обаче не се оказах прав. Може би е по-добре, че така се случиха нещата", заяви Кукоч пред index.hr.

Той каза още, че у нас законите се спазват и именно заради това ЦСКА е на път да бъде пратен да играе при аматьорите.

"България показа на всички на Балканите как трябва да се спазват законите и принципите на правовата държава. В България не съществуват свещени крави и за мен това е правилно. Ако си направил нещо глупаво, трябва да отговаряш за стореното. Феновете разбира се са възмутени".

"В сравнение с Хърватия? Стига, моля ви се! Това в Хърватия няма как да стане. Ако законът бъде спазван, поне пет-шест отбора отдавна трябва да са си отишли", каза още Кукоч.

Защитникът коментира и евентуалното преименуване на Литекс в ЦСКА 23, в който всички "червени" фенове са готови да припознаят любимия си отбор.

"Доколкото ми е известно, двамата най-богати българи ще преименуват Литекс на ЦСКА 23. Това обаче няма да позволи на отбора да играе през следващите три години в евротурнирите. Мненията на тази тема са различни в България. Преобладават мненията, че ако това бъде позволено, след това може да бъде направено и от всички останали".

"ЦСКА е повече от клуб и според мен ще продължи да съществува. Ако е необходимо, нека Литекс бъде преименуван на ЦСКА 23. ЦСКА обаче трябва да продължи да съществува. ЦСКА има поне 2 милиона привърженици. Може ли да си представите какви бунтове могат да възникнат, ако клубът престане да съществува", добави Кукоч.

Накрая той разкри, че германският Щутгарт проявява интерес към него и агентите му преговарят с ръководството на клуба.

"Реших да напусна ЦСКА. Аз съм на 24 години в разгара на кариерата си. Искам да направя стъпка напред в моето развитие. Няма да отрека за интереса на Щутгарт към мен. Имам двама агенти, които ме представляват и движат нещата. Ще кажа само, че Щутгарт е велик клуб. Сигурен съм, че скоро всичко ще бъде ясно", завърши Кукоч.