Един от ветераните на ЦСКА и бивш помощник на Любослав Пенев в клуба до края на миналия сезон Ради Здравков даде своето мнение за случилото се с клуба.

От днес официално стана ясно, че "Червените" ще участват в "А" окръжна група през следващия сезон, а нещата в отбора се поемат от господин Васил Божков.

Въпреки, че го заварихме по време на път, г-н Здравков бе много любезен да си изкаже своето мнение пред Gol.bg.

"Какво да ви кажа, много ми е болно от това което се случи. За господин Васил Божков трябва да кажа, че той просто изобщо не трябва да се коментира, тъй като е много доказан бизнесмен и се е доказал и като ръководител на ЦСКА през миналия си престой в отбора", обяви Здравков пред нашата медия.

"След като човек с неговите позиции и връзки не е успял да направи така, че ЦСКА да остане в родния елит, тогава значи и Господ е нямало как да помогне на отбора да спаси елитния си статус".

"И въпреки, че идеята клубът да започне начисто се приема от фенове, според мен това нещо не трябваше изобщо да се случва. Нещата стават доста сложни и дали ЦСКА ще се върне с блясък, това ще покаже само времето".

"Смятам, че Васил Божков като един добър организатор ще направи нещата по професионален начин и аз си мисля, че едва ли ще е някакво голямо притеснение за отбора на терените, на които ще играе с другите отбори в окръжната група".

"Аз просто искам да кажа, макар че и може би сега да не е точния момент, че тези хора, които докараха отбора до това положение трябва да си понесат последствията. Нека се установят кои са, защото това може да стане, и да бъдат наказани! 

"Случилото се с отбора е просто много лошо за българския футбол. Очаквам първенството ни да стане по-слабо без ЦСКА, Интересът към целия български футбол ще спадне драстично без ЦСКА в елитната група. Ще се отрази, при това доста негативно на родния елит като цяло".

"Това е отбор, който е не само много популярен у нас, но и в цяла Европа".

"Виновниците трябва да излязат наяве! Истината трябва да се знае. Това може да се провери. Има финансова полиция, има и други начини. Дружеството фалирало ли е? Фалирало е! Щом е фалирало значи има и виновник", каза още Здравков. 

Калоян Ангелов, Gol.bg

ЧЕТЕТЕ ТУК ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ С ЦСКА