Планирането сливане между Литекс и ЦСКА е било планирано още през март месец. Това разкри защитникът на "червените" Денис Причиненко в интервю пред Football.ua.

Бранителят, който още не е скъсал договора си с "армейците", добави, че футболистите са научавали всички новини чрез медиите.

"През голяма част от времето имаше много проблеми, а ние ги научавахме от интернет. Точно преди да отидем във ваканция бяхме уверени, че всичко с ЦСКА ще бъде наред и клубът ще бъде стабилизиран. От медиите научихме, че отборът губи професионалния си статут. Беше истински шок, но не и изненада за когото и да било", каза Причиненко, след което продължи.

"Усетих, че нещо не е наред през март – тогава, когато напусна Стойчо Младенов. Организацията беше отслабена, а всеки ден се пишеше, че в ЦСКА има проблеми. Обясняваха ни, че всичко ще е наред и да не се притесняваме. Казаха ни ще ще се обединим с Литекс или някой друг отбор. Вариантите бяха това или 3-ото ниво на българския футбол – нито един от играчите обаче не знае какво точно става".

"Това е велик клуб с огромни традиции. Феновете са много добри. Ако ЦСКА отиде в аматьорските нива, феновете ще са зад клуба. Но ако бъдат обединен с друг отбор... няма да се изненадам, ако има сериозни бунтове на феновете. Привържениците са много страстни към своя отбор и всички се страхуват каква ще е неговата съдба", казва още Причиненко.

После той разкри защо още не е скъсал договора си с клуба и продължава да се води футболист на "червените".

"Бих напуснал ЦСКА, защото не обичам да бъда лъган. Дължат ми и пари. Аз съм човек, който изпълнява договорите си безусловно, работя честно. И изобщо не харесвам, когато ме мамят - обещават едно, а не правят нищо. Най-вероятно няма да ги съдя, защото отборът отива при аматьорите. Все пак ще се опитам по някакъв начин да получа заработеното", каза той, след което добави, че вече има няколко предложения, където да продължи кариерата си.

Причиненко каза още, че се е разбирал прекрасно с всички чужденци в ЦСКА и, че положението в Левски е същото. "Имам близък приятел там, който ми разказа. Финансовите проблеми са в основната на затъването на двата гранда. В Лудогорец не е така. Там имат всичко необходимо".

"Когато спряха да плащат и напусна треньора, тогава почна и объркването в тима. Настроението в тима не беше добро, да го кажа по-меко. Беше жалко постоянно да губим, ЦСКА не е свикнал да губи. Ние като играчи трябваше да мислим за настоящето и да играем, но постоянните приказки за фалит объркаха много всички в отбора и просто нямаше как да се получи", добави Причиненко.

Четете тук всички новини за случващото се в ЦСКА!