Интересен съперник ще има ЦСКА в Югозападната "В" група. Това е Балкан (Варвава), който е създаден през 1952 година и никога не е имал професионален статут. Отборът се е подвизавал предимно в Окръжните групи, но преди две години печели промоция за трета дивизия.

От 1994 година до днес президент е Васил Гешев, който разказа как се издържа клуба. "Ние сме към община Септември. Тази година за първи път ни отпусна 20 500 лева. Другото, на което разчитам, са приходите от мачовете. Имаме дарения от частни лица, даже имаме фен група в Лондон, която всеки месец изпраща по 300 паунда. И основната тежест е върху мен", каза Гешев пред TV7.

Президентът осигурява работа на футболистите си и извън терена. Осем момчета от тима работят като спасители в неговия плажен комплекс. През студените месеци пък са в строителната му фирма.

Стадионът на Балкан е скромен, но скоро ще бъде изградена спортна площадка и изкуствен терен, които ще подобрят значително базата. Отборът тренира всеки ден, а преди началото на първенството ще изиграе няколко контроли.

"На ЦСКА ще им е трудно, защото изживяват труден момент. Свикнали са да играят на по-високо ниво и в началото ще им е тежко да се адаптират в тази група. Балкан вече има опит и се справяме нелошо", каза треньорът на тима Крум Кантарев.

В селото има и голям месокомбинат на братя Папазови, които са обещали над 10 000 кебапчета и кюфтета за всички фенове при гостуването на ЦСКА.