Ботев Ихтиман – един от съперниците на ЦСКА във "В" група, не може да се похвали с особени успехи във футбола. Отборът спечели промоция за трета дивизия през миналия сезон, след като стана шампион на областната дивизия. И сега ще се изправи срещу един от родните ни грандове.

С население от малко над 13 000 жители и стадион за 3 700 градът се готви за мачовете с ЦСКА. Живата история на Ботев Ихтиман е Владимир Бичев, който е бивш футболист и съдия. "Един от най-големите успехи е през 1949 година, когато отборът играе на финал на републиканско първенство за юноши с Габрово. В доста оспорван двубой губи с 1:2, а на полуфинал отстранен е Левски", каза той пред TV7.

Ботев Ихтиман никога не е играл в "А" група, но може да се похвали с осемте си години във втория ешелон. "Никога няма да забравя мача с Розова долина Казанлък. Бяха претенденти за влизане в елита, дойдоха на нашия стадион и ги победихме с 6:0", каза още Бичев.

Стадионът на Ботев Ихтиман разполага с близо 3700 места. Централната трибуна е все още с романтичните дървени пейки от началото на 90-те години, а секторът за гости едва ли побира повече от 350-400 души. Съблекалните са в отлично състояние, баните за играчите също са на ниво, макар и за "В" група. Това, което най-много тормози футболистите на противниковите отбори, е състоянието на тревното покритие.

"По-добра настилка няма в софийската област. ЦСКА никога не е играл на такъв терен", каза домакинът на стадион "Христо Ботев" Георги Гаждев. Той има верен помощник, който от 10 години му помага с чистенето на стадиона – щъркелът Чочо.