Дисциплинарната комисия към БФС взе решение да затвори частично стадиона на ЦСКА – "Българска армия", заради ексцесиите по време на контролата с Ашдод.

Санкцията важи за следващите три домакинства на "червените" – със Струмска слава Радомир тази неделя, Чипинец Велинград (23 август) и Велбъдж Кюстендил (6 септември). Затворени ще бъдат блок 1 и ложа 11 на сектор "А" и там няма да бъдат допускани фенове. Освен това клубът е глобен и със 1875 лева.

Съществуваше вариант ЦСКА да играе пред празни трибуни или лишаване от домакинство, което щеше да е доста по-сурово наказание.

Както е известно, ултрасите на "армейците" нахлуха на терена в последните секунди на двубоя заради поредицата от груби нарушения на футболистите на Ашдод.

Запалянковците се опитаха да потърсят сметка на играчите на израелския тим, които се уплашиха, че могат да бъдат набити и хукнаха да бягат на трибуните на сектор "В", а после и в тунела на сектор "Б".

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kefuKJIpu1Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>