ЦСКА – Велбъжд, мач от 5-ия кръг на Югозападната "В" група, стадион: "Българска армия", начало: 17:00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Колев, Динчев, Грънчов, Чорбаджийски, Кикарин, Й. Йорданов, Галчев, Аясс, Головодов, Божилов, П. Йорданов

Велбъжд: Кирилов, Бачовски, Велинов, Е. Стоянов, Стойнев, Ханджийски, Димитров, Шаранков, Йовчев, Пенков, Вълов

Прогноза на Gol.bg:

Този мач може да бъде исторически. От ЦСКА намекнаха, че след него има вероятност отборът да бъде разформирован, да бъде обявен фалит, след което да стартира участието си в "А" окръжна група. Така днешната среща може да бъде последна в историята на оригиналния ЦСКА.

На "Българска армия" определено ще има голям заряд. Велбъжд винаги е излизал на кръв срещу "червените", на един двубой в Кюстендил даже се стигна до бой. Статистиката е изцяло в полза на столичани. 10 победи за ЦСКА, 2 равенства и 1 загуба при голова разлика 21:6. Въпросният скандален двубой пък е анулиран и датира от 10 април 1999 година.

Мачът е от "А" група и се играе в Кюстендил. Той е прекратен на полувремето при резултат 1:0 за ЦСКА с гол на Валентин Станчев. Но на почивката мутри нападат Адалберт Зафиров и вратаря Иво Иванов. Треньорът Димитър Пенев нарежда на тима да не излиза през втората част и мачът е прекратен. Впоследствие БФС решава да анулира срещата и не присъжда точки на двата отбора.

Днес "армейците" ще гонят и рекорд. До момента имат 4 успеха от 4 мача във "В" група при голова разлика 16:0. За Купата на България балансът е 3 от 3 и 16:1. И ако този следобед ЦСКА спечели с три или повече попадения, ще изравни свое постижение отпреди 10 години. Той може да се превърне в шести пореден шампионатен успех с вкарани три или повече попадения. Серията започна в последния кръг на "А" група от миналия сезон при 4:1 над Литекс.

В историята си ЦСКА два пъти е правил подобно нещо. През есента на 2004 година  от 2-ия до 7-ия кръг, "червените" имат 27 точки удара в 6 мача, което прави средно по 4,5 гола на мача. Година по-късно постижението е повторено, като тогава са реализирани 24 попадения. По онова време в състава отново е Александър Бранеков, но той беше резерва, а днес няма да играе заради контузия.

Нашата прогноза е, че ЦСКА ще изравни постижението си и ще спечели убедително над Велбъдж.

Прогноза: ЦСКА – Велбъжд 3:0