По един или друг начин ЦСКА ще трябва да плати дължимите суми към бивши служители, клубове и компании, за да избегне фалит, потвърдиха представители на Българския футболен съюз по време на специална пресконференция за бъдещето на клуба.

Изпълнителният директор Борислав Попов обясни, че пред ръководството на "червените" има два варианта при поява на синдик – оздравяване или фалит.

"На 24 септември е първото дело. Самата бъдеща дейност на синдика трудно мога да кажа каква ще бъде. Той трябва да установи общата задълженост на клуба, наличното имущество (какво може да събере). Въз основа на това той има два изхода – че дружеството може да бъде оздравено или да се премине към ликвидация. Наличното имущество и вземанията се събират и осребряват. На база на това се изплащат дългове със съответния процент дисконтиране", заяви Попов.

"Бъдещето на ЦСКА ще решат собствениците, сегашни или бъдещи. Всяко едно писмо или запитване от международните централи се препраща и към ЦСКА. Те трябва да си решат, темата за бъдещето им е към техните собственици", добави изпълнителният директор на БФС.

ЧЕТЕТЕ ТУК ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЦСКА!