В последния си период като треньор на ЦСКА, Стойчо Младенов е взимал заплата от 44 000 лева на месец, а възнаграждението на помощници му е било 11 200 лв.

Тези потресаващи числа разкри бившият изпълнителен директор на "червените" Георги Илиев-Майкъла пред Gol.bg. По това време той е подписвал всички договори на клуба, защото заместникът му Александър Тодоров още не беше стъпил в длъжност.

"Казах на Александър Томов, че това не е нормално и по този начин убива ЦСКА. Освен това, премиите им бяха от 200%! Той ми отговори, че това било договорката. Стойчо доведе 21 чуждестранни играчи за почти 3 млн. лв. Отново се намесих и заявих, че това не е правилно. Томов каза, че Стойчо ги искал и нямало какво да направи".

"Двамата трябваше да останат в ЦСКА до края на миналия сезон, не да бягат преждевременно. Томов наистина може да е давал пари, но само в началото. Нали беше Спасителят. Но когато се върна в ЦСКА, трябваше да отидем в "А" окръжна група и сега щяхме да сме в елита", каза Майкъла, след което добави, че не е имало политическа намеса за отказа на Витоша Бистрица да играе с "армейците".

Според него, ЦСКА въобще не е трябвало да започва да играе във "В" група, защото е имало спасителен вариант. "В момента се губят много пари, клубът не печели нищо в тази дивизия. Ръководството просто трябваше да разсрочи плащания си към НАП. Примерно за 10 години и всяка да се дава по 1 млн. лв. В елита щяха да се взимат големи пари от телевизионните права и Гриша Ганчев като налива по 2 млн. лв. и бюджетът е готов", добави Илиев.

Майкъла: Дербито Левски - Лудогорец беше уредено!

Четете тук още интересни изказвания на Георги Илиев!