Бившият главен акционер на ЦСКА Александър Томов обвини Петър Манджуков и Юлиян Инджов за настоящото положение на 31-кратния шампион на България.

Според подсъдимия за присвояване на средства от клуба и Кремиковци бивш вицепремиер, бизнесмените умишлено не са платили лиценза. "Манджуков и Инджов са гробокопачите на ЦСКА", отсече в студиото на bTV Томов и за пореден път посочи, че по негово време ЦСКА е бил лидер в елита, а сега е във "В" група.

"Когато някой поеме ангажимент, а след това не го изпълни, постъпката му е пошла. Така направиха Манджуков и Инджов. Първо ми казаха, че "днес плащаме за лиценза", а след две седмици заявиха, че ще има ново дружество. Голяма лъжа".

"Поеха публичен ангажимент, който не изпълниха. Ангажимент не беше само към нас, ръководството на клуба, но и към всички фенове на ЦСКА. Става дума за не чак толкова голяма сума, около 600 хил. лв. Ако бяха казали, че не са в състояние да съберат парите, щяхме да седнем всички акционери заедно и да решим този проблем. Ако знаех предварително какво ще се случи, нямаше да го допусна", каза още Томов.

"Това, което направиха двамата господа, е убийство. Сценарият, че е възможно да закриеш старото дружество и да започнеш на чисто в "А" група, не им се получи. Манджуков каза, че най-добрият вариант е да се фалира ЦСКА. Голяма измама!", допълни Томов, след което коментира и съдебния процес, който се води срещу него.

"Тежко ми е, защото има 8-годишен процес срещу мен. Водят се дела, но ги печеля. Безкрайно точен и почтен човек съм. Гарантирам, че от ЦСКА и Кремиковци не е изчезнала нито една стотинка. В основата на всичко е Георги Първанов, който иска да навреди не на ЦСКА, а на мен", хвърли още обвинения Томов, след категорично отхвърли възможността да се завърне на "Българска армия".

Gol.bg припомня, че Томов официално напусна ЦСКА на 5 април, а лицензите на клубовете се плаща до 31 март.