ЦСКА постигна 13-та поредна победа в Югозападната "В" група, след като се наложи с 2:0 над един от главните си претенденти за 1-то място Сливнишки герой.

Головете на стадион "Българска армия" вкараха Преслав Йорданов в 72-ата минута и Петър Витанов в 87-ата, а вратарят на Героя Димитър Симеонов и съотборниците му се представиха геройски срещу големия фаворит.

В класирането "армейците" са лидери с пълен актив от 39 точки, докато днешният им съперник е на 3-та позиция с 31 т. Трябва да се отбележи, че Сливнишки герой беше символичен домакин, защото двата клуба се споразумяха срещата да се играе в Борисовата градина.

Причината бе благотворителна акция за събирането на средства за протеза на 33-годишния фен на "червените" Андрей Димитров, който е тренирал в школата на отбора.


ЦСКА можеше да поведе в 16-ата минута, когато Борис Галчев стреля отдалеч, но вратарят на символичните домакини Димитър Сименов изби, след което нямаше футболист на Христо Янев, който да добута топката във вратата.

Столичани продължиха с натиска си и след малко повече от половин час игра Момчил Цветанов беше изведен на удобна позиция, но вместо да шутира, реши да подава и сбърка. 120 секунди след това Галчев изведе бившия футболист на Литекс и Ботев сам срещу стража, но не успя да го прониже.

4 минути преди края на мача Цветанов пак направи фрапантен пропуск. Той отново се озова очи в очи със Симеонов и отново профука шанса за гол, след като вратарят изби удара му.

7 минути след подновяването на играта Галчев с техничен прехвърлящ удар най-накрая преодоля Симеонов, но този път гредата спаси Сливнишки герой. Секунди по-късно капитанът на ЦСКА отново се справи с вратаря, но защитник на символичните домакини изби от голлинията.

В следващите минути натискът на "червените" продължи и за пореден път в мача Цветанов пропиля чисто положение да изведе отбора си напред, след като пак не успя да преодолее вратаря.

В 70-ата минута се получи страхотно меле в наказателното поле на Героя, при което Цветанов и Костадин Хазуров последователно не успяха да нанесат решаващия изстрел.

Така се стигна до 72-ата минута, когато противникът на ЦСКА най-накрая капитулира. Тогава Йордан Йорданов центрира остро в наказателното поле, където Преслав Йорданов беше оставен непокрит и с удар от движение прати топката между краката на Симеонов.

До края Петър Витанов се разписа с хубав изстрел за крайното 2:0. Гостите завършиха с 10 души заради много груб и безмислен фаул на Светослав Диков в продължението на двубоя.

Сливнишки герой – ЦСКА 0:1

0:1 Преслав Йорданов (72)
0:2 Петър Витанов (87)

Сливнишки герой: 12. Симеонов, 20. Маджиров, 5. Деспотов, 22. В. Георгиев, 16. Гайдаров, 24. Диков, 10. Цветков, 8. Маринов, 18. Кр. Георгиев, 9. Бангеев, 15. Хаджиев

ЦСКА: 12. Колев, 3. Динчев (61-Пр. Йорданов), 4. Чорбаджийски, 6. Бранеков, 7. Цветанов (70-Кикарин), 8. Галчев, 13. Й. Йорданов, 14. Аясс, 21. Райчев, 22. Цветков, 24. Хазуров (75-Витанов)