Бившият футболист и скаут на ЦСКА Иво Димов говори накратко пред „Тема Спорт” за шансовете на армейците в турнира за купата.

„Това е единственото сериозно предизвикателство пред отбора през този сезон. С малко хитрост, не е невъзможно да се спечели купата. ЦСКА може само да излъже съперниците от А група, но трудно ще ги надиграе".

"Настоящият състав няма потенциал да вдигне трофея, но това не значи, че не може да го направи, защото във футболът не винаги по-класният печели".

"Задължително е отборът да бъде подсилен, като през зимата ще има време да се направи подходящата селекция. Като игрово представяне до този момент не съм особено впечатлен".

"Срещу Спартак Плевен например отборът имаше затруднения, трудно задържаше топката в някои периоди, с доста вертикални пасове се играеше. Мисля обаче, че ЦСКА ще преодолее без особени усилия Созопол”, каза Димов.

„За мен най-добре е настоящото дружество да се оздравява, но кой ще тръгне да връща дълговете е съвсем отделен въпрос. Най-добро впечатление от клуба до този момент ми прави Пламен Марков".

"Безспорно той е много интелигентен ръководител. Хем е сдържан, хем когато трябва прави остри изказвания. Клубът е в добри ръце при него”, добави Димов.

Той коментира и темата за смяната на треньора в Лудогорец. „Дерменджиев в абсолютно никакъв случай не е по-добро решение от Ераносян. Но в Лудогорец в общи линии процесите си вървят по логичен път".

"Кризата е страхотна, а селекцията бе меко казано странна – взимаш някакви скъпи бекове от Бразилия, а накрая пак играе Витиня?!"

"Проблемът там е, че личностните качества на ръководителите на клуба, не отговарят на нивото на отбора. Няма покритие между двете неща. И затова Лудогорец не върви напред, а затъва в калта”, каза Димов.