Изпълнителният директор на ПФК ЦСКА Александър Тодоров бе гост в предаването „Спортна треска” по БНТ. Той разкри кой контролира клуба в момента и какво е необходимо да се направи в следващите месеци, за да продължи ЦСКА безпроблемно участие в първенството.

„Гриша Ганчев контролира мажоритарния пакет акции в ПФК ЦСКА. Съществуват различни идеи какво да се прави оттук насетне – ново дружество, купуване на чужд лиценз... За мен най-чистият вариант е оздравяване на дружеството, това не може да бъде атакувано по никакъв начин, но собственикът си решава. Ако има оздравяване, кредиторите на ЦСКА или ще трябва да си намалят вземанията, или просто няма да получат нищо”, каза Тодоров.

„БФС трябва да даде рецептата как да се процедира с ЦСКА. Футболният съюз трябва да даде решение, което да срещне най-малко съпротивление и отборът да продължи участие в първенството. Необходимо е да има някакво решение до два месеца, иначе става лошо”, добави Тодоров.

„Всяка операция в ЦСКА е била законосъобразна по време на моя престой. Много бързо се забрави какво беше през 2013-та. Подавал съм сигнали до прокуратурата, хората там работят, има досъдебно производство по отношение на някои неща, които са ставали в ЦСКА”, коментира още Тодоров.

„За мен договорът за базите е абсолютно неприложим. „Армията” трябва или да бъде основно реконструирана, или да се построи изцяло нов стадион. В момента всички инвестиции в базата стават собственост на държавата. Няма кой да й подари 30-35 милиона евро, които са необходими, за да се оправи стадионът".

"Трябва много сериозно да се помисли по договора за базите. В противен случай само ще се кърпи и стадионът, а и Панчарево, ще останат в изключително лошото състояние, както е в момента. Ние за две години заедно с „ЦСКА Завинаги” вложихме повече от два милиона лева в базата и нещата пак не са се подобрили особено".

"В момента ЦСКА е попаднал в Параграф 22 (б.р. – в задънена улица). Нужно е до два месеца ситуацията около клуба да се реши и да тръгне в положителна посока”, каза Тодоров.