Бившият шеф на ЦСКА Стойне Манолов коментира процесите в "червения" клуб. Собственикът на комплекс "Царско село" е категоричен, че без "армейския" отбор няма бъдеще за българския футбол. Той подкрепи Гриша Ганчев в опитите му да стабилизира клуба.

"Най-доброто е ясно - да се платят дълговете и да се оздрави настоящото дружество. Но дали има кой да даде парите? Ако никой не желае, тогава трябва да се търси най-добрият вариант за ЦСКА. А именно - възможно най-бързото завръщане в "А" група".

"Хората ще застанат зад този, който извади пари да оздрави ЦСКА. Този, който си позволи лукса, ще бъде адмириран. Но когато никой не е готов да го направи, вече се търсят варианти ЦСКА да продължи участие в професионалния футбол. Дали с купуване на чужд лиценз, или по друг начин".

"ЦСКА е институция не само във футбола, но и в държавата и не мисля, че някой ще си позволи лукса да тръгне срещу този клуб. ЦСКА и Левски са необходимост за България и без тях няма да има футбол. В момента Гриша Ганчев се старае да вдигне ЦСКА на върха".

"Вече дали му пречат е отделен въпрос. Но ако някой има по-сериозни амбиции от Ганчев, нека излезе и да ги обяви. Много хора биха искали клубът да не съществува. Но те не милеят за футбола".

"Най-добрите играчи за националния отбор са излезли от "Армията" - Стоичков, Костадинов, Любо Пенев, Стилиян и Мартин Петрови, Бербатов… Българският футбол няма бъдеще без ЦСКА", каза Манолов пред "Тема Спорт".