Още един кредитор поиска пари от ЦСКА. Стана ясно, че фирмата "Спортс пропърти мениджмънт" има заведен иск срещу ПФК ЦСКА в размер на 100 хиляди евро. Сумата е призната от синдика Дора Милева.

Любопитното е, че тези пари се чакат в Бургас от далечната 2004 година и са част от трансфера на нападателя Стойко Сакалиев от "Нафтекс" в ЦСКА.

ПФК "Нафтекс" в стария си вид не съществува от 2009 г., когато клубът беше закрит, а негов приемник стана ПФК "Нефтохимик 1962". Фирмата собственик на ликвидирания клуб пък беше пререгистрирана с името "Спортс пропърти мениджмънт".

„Действително е така. Тези пари са за продажбата на Стойко Сакалиев в ЦСКА. Общата сума беше в размер на 250 хиляди евро. Една част беше платена, но друга все още виси. Парадоксално е, но това са пари, които чакаме от 11 години".

"Тогава президент на ЦСКА беше Васил Божков, но парите така и не бяха платени през годините“, заяви Пламен Киряков, който беше изпълнителен директор на ПФК "Нафтекс", когато Сакалиев беше продаден в ЦСКА.

„Не знам дали ще получим тези пари. Ако стане, ще са ни от полза. Ние имаме още неразплатени вземания, но не е ясно как ще бъдат разрешени те".

"В България финансовите отношения са истинска мистерия. Заради това и футболът ни е на това ниво“, коментира още Киряков.