Бившият шеф в ЦСКА Стойне Манолов коментира развитието около проекта за създаване на Висша лига от лятото. Още преди няколко месеца собственикът на комплекс "Царско село" заяви, че тази идея е най-реалистичният вариант, по който ЦСКА може да се върне в А група от лятото.

„Няма по-хубаво за ЦСКА от Висшата лига. Дано с този проект да се случи нещо добро за българския футбол, предвид, че в последните години е само лошо. Футболът ни е прекалено слаб без трите клуба ЦСКА, Литекс и Локо София и от това страдат всички – феновете, телевизията, националният отбор..." 

"Най-после това са го осъзнали и ръководителите, или поне така изглежда. Ако направят тази Висша лига – добре. По този начин най-после ще направят нещо, с което да спасят спорта. Но ако се провалят – това ще е окончателният крах на футбола ни”, каза Манолов пред „Тема Спорт”.

„В крайна сметка сега идеята има подкрепата и волята на спортния министър и на премиера. Така че и самите шефове в БФС трябва да действат. Защото това, което се случва в момента, е пълно падение и е напълно несериозно. Лошото е друго. БФС 10 години нищо не работеше. И сега, дори и да направят Висша лига, не бива да се заблуждават, че са добро ръководство".

"Със създаването на ново първенство те няма да се отсрамят за провалените 10 години. Много трудно ще е да си наваксат изоставането. Както съм казвал и преди – Боби Михайлов може и да има воля за промени, но страда заради някои хора в Изпълкома. Сякаш някой им е длъжен заради това, че са участвали на Световното през 1994 г. Върнаха спорта с 20 години назад”, добави Манолов.

„Във Висшата лига трябва да попаднат само най-силните клубове и тези, които са обезпечени откъм финанси и база. Никакви компромиси не бива да има. Нека се прецени възможно най-прецизно какъв да е броят на отборите, за да не се отказват по средата на първенството".

"Трябва всичко да им е безупречно – стадиони, терени, осветление, до последния детайл. А финансовите гаранции преди началото на сезона са задължителни”, коментира още Манолов, който в момента е собственик на третодивизионния София 2010 с треньор Тодор Янчев.