Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов е успял да се добере до синдика на ЦСКА Дора Милева, твърди "7 дни спорт". След луд скандал с дамата от Кърджали бившият вицепремиер е изявил желание да я съди в Швейцария.

Томов е бесен на госпожа Милева, че е отхвърлила всичките му искове за вземания от ЦСКА. Синдик Милева не е намерила за законни претенциите на Томов за около 5 милиона лева. Мотивът, с който е отхвърлен искът на бившия собственик, е за възможно умишлено вредителство към клуба.

Този факт е вбесил Томов и той е обидил Милева, че не става за икономист. Освен парите на Томов синдик Милева отхвърли претенции за вземания от общо 27 милиона лева по различни причини и сведе дълга на ЦСКА до 19 милиона лева.

Освен Томов големи кредитори са фирма "Финметълс Холдинг" с над 10 милиона лева, Министерството на спорта с над 922 хиляди лева, Инвестбанк с 404 хиляди. Сред солидните ищци са и бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов с над 150 хиляди лева, синът му Стойчо-младши с 47 000 лева, редица други бивши играчи и агенти.

Съдията по делото за несъстоятелност на ЦСКА Мария Райкинска назначи вече две дати за разглеждане на всички жалби по становищата за отхвърлени искове от Дора Милева. На 5 и 21 април всички засегнати могат да представят пред съда нови документи, доказващи, че Милева неправилно е отхвърлила техните искове.