Отборът на ЦСКА продължава да мачка в Югозападната "В" група. Този път "армейците" разнебитиха отбора на Велбъжд (Кюстендил) на стадион "Осогово" с категоричното 3:0 в среща от 22-рия кръг.

През първото полувреме състава на Велбъжд се бранеше отлично и допусна гол само осем минути преди края на първата част. Николай Цветков се оказа най-съобразителен в наказателното поле и простреля вратаря на домакините.

Вторите 45 минути обаче започнаха шеметно за "червените" и само за 4 минути ЦСКА сложи точка на спора. Костадин Хазуров се разписа в 47-та и 49-тата минута за да направи резултата класически.

Така отборът на ЦСКА записа 21-ри пореден успех и събра 63 точки, а головата разлика на "армейците" е 93:2. Тимът от Кюстендил пък ще остане на 9-то място със своите 22 пункта.


През първото полувреме домакините се бранеха отлично и не допуснаха почти никакви опасности пред вратата си.

При първата си чиста ситуация за гол "армейците" все пак отбелязаха. В 37-та минута Момчил Цветанов получи страхотен пас от свой колега и с хубав удар не остави шансове на вратаря на Велбъжд.

В началото на втората част Самир Аясс отправи далечен удар към вратата на домакините - Кирилов изби топката, но при добавката Костадин Хазуров не сгреши и покачи на 2:0.

Пет минути след подновяването на играта Коце Хазуров вкара втория си гол в срещата и резултата стана класически.

В следващите минути състава на Велбъжд заигра значително по-добре и само късмета ги лиши от исторически гол във вратата на ЦСКА.

Седем минути преди края Момчил Цветанов нацели гредата и това беше последното по-интересно положение в мача.

Велбъжд - ЦСКА 0:3

0:1 Цветков - 37'
0:2 Хазуров - 47'
0:3 Хазуров - 49'

„Велбъжд: Кирилов, Стойнев, Велинов, Здравков, Йовчев, Димитров, Пенков, Стоянов, Атанасов, Мицов, Кисьов

ЦСКА: Колев, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Й. Йорданов, Аясс, Витанов, Кикарин, Райчев, Цветков, Хазуров