Николай Цветков е един от най-полезните играчи на ЦСКА в първенството. Срещу Чико Бяга (5:0) той вкара гола на сезона с шут от центъра и то с по-слабия си ляв крак. Играчът с култовия прякор Демона говори пред сайта на „армейците” за престоя си в отбора и страхотното си изпълнение.

"На няколко пъти треньорите ми подсказаха, че вратарят на съперника излиза доста напред и бях нащрек. Ситуацията се появи пред мен, намерих топката добре и се радвам, че се получи много ефектно изпълнение. Не следя статистиката си, радвам се, че помагам на отбора, без значение дали вкарвам, или подавам. Най-добре се чувствам на позицията, на която ме използват в момента - като вътрешен халф. Това ми е мястото", каза Цветков.

"Вече се чувствам доста по-уверен в ЦСКА. В началото дори само името на отбора носеше притеснение у мен. Но сега всичко е отлично и съм щастлив, че съм тук. С оглед на развитието си не предполагах, че някога ще играя за ЦСКА, но щом се отвори шансът, веднага се възползвах. Най-запомнящият се момент ми бе първият мач с екипа на отбора - срещу Струмска слава на "Армията" (3:0). Никога няма да забравя тази среща. Отношението на публиката, атмосферата... беше фантастично", добави Демона.

"Надявам се ЦСКА да продължи да върви напред, мечтата ми в близко бъдеще е да спечелим купата. Берое е доста сериозен отбор, но ние се готвим много усърдно за двубоите с тях. Очаквам сериозен сблъсък. Имаме своите шансове и ще го покажем на терена", коментира още 28-годишният Цветков.