БФС почти сигурно няма да обяви ЦСКА като нов член на А група до 31 май. 

Това е крайният срок футболният съюз да съобщи кои отбори ще участват в елита през новия сезон. Особената ситуация около армейците обаче ще принуди централата да се забави малко с новините около 31-кратните шампиони. 

Все пак се очаква най-късно в рамките на 10 дни, или до 6 юни, БФС да обяви как ще се процедира с ЦСКА и кое дружество ще бъде прието в А група от новия сезон. Не е изключено обаче процесите да се проточат и по-дълго. 

На 7 юни пък ще е голямата среща с клубовете, на която ще се реши окончателно какъв да е форматът на елитния ни шампионат. Настоящото ръководство на армейците вече задейства напълно законен начин, по който отборът ще бъде в А група още от лятото, пише „Тема Спорт". Литекс е в процес на преструктуриране - той се преименува на ПФК ЦСКА-София и се мести на адрес бул. „Драган Цанков”, ст. „Българска армия". 

Това дружество пък е собственост на ПФК ЦСКА 1948, в което основни акционери са Гриша Ганчев и Христо Стоичков. ПФК ЦСКА-София ще наследи лиценза на Литекс за А група и от новия сезон армейците ще са в елита. Този план е напълно съгласуван с БФС и няма пречки за неговото осъществяване. Ще се осъществят и определени юридически ходове, чрез които ПФК ЦСКА-София ще наследи всички купи и успехи.

Междувременно адвокатът Радостин Василев съобщи, че правният отдел на клуба е оторизиран от Гриша Ганчев да подготви оздравителен план

„Упълномощен съм да ви информирам, че правният отдел на ЦСКА е оторизиран от г-н Гриша Ганчев да подготви оздравителен план за ПФК ЦСКА АД и такъв ще бъде предложен в срок. Всички паралелни сделки и преобразувания, предприети в последните дни, са свързани с гарантиране на бъдещето на ЦСКА при всички възможни развои на процедурата по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Тези паралелни юридически действия се извършват поради факта, че е възможно да не се стигне до приемане на оздравителен план на ПФК ЦСКА АД заради различни обективни юридически пречки и преклузивни процесуални срокове, а и марката „ЦСКА" не може да няма реална алтернатива за съществуването си до събранието на кредиторите на 20.07.2016 г., при положение че новият шампионат започва на 23.07.2016 г. Освен това целият отбор и спортно-техническият щаб на клуба следва да работят в спокойствие, а не с мисли за лицензи, оздравяване и фалити”, коментира Василев, но на 99% е сигурно, че евентуално оздравяване на клуба е абсурдно, независимо кой ще предложи план за ЦСКА.