Фаворитът за челните места в Първа лига ЦСКА-София сензационно допусна загуба от новака Верея с 0:1 на стадиона в Стара ЗагораЯ! Домакините излъгаха червените с ранен гол на Амаду Сукуна още в 5-ата минута и записаха първа победа в първенството.

Тимът на Христо Янев имаше инициативата през по-голямата част от мача, но така и не си вкара положенията и си тръгна за София с наведена глава.

До голяма степен за загубата повлия и червеният картон на защитника Пламен Гълъбов, който остави в последния половин час ЦСКА-София с човек по-малко. С успеха Верея изпреварва червените в класирането след втория кръг с 4 точки, с една повече от ЦСКА.


На трибуните на стадиона в Стара Загора бе и българската футболна звезда Димитър Бербатов, който е много близък приятел с треньорския екип на Верея - Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков, негови бивши съотборници от ЦСКА.

Още в самото начало фаворитът ЦСКА-София получи изненадващ удар - още от първата си удобна ситуация Верея успя да открие резултата. В 2-ата минута след разбъркване в наказателното поле на гостите и неумела намеса на младия защитник Стойчо Атанасов топката попадна в Сукуна, който с удар по диагонала отляво намери далечния ъгъл на вратата за 1:0.

След шокиращото начало червените овладяха контрола върху мача, но атаките с много разигравания не водеха до голови положения. Едва в 20-ата минута ЦСКА-София успя да затрудни съперника - Нунеш центрира отдясно в наказателното поле, където Виана засече с глава, но вратарят Колев закова топката.

Последваха два опасни удара на Кирил Десподов към вратата на старозагорци, които обаче се оказаха извън целта. Преслав Йорданов също имаше добра възможност, но ударът му с глава бе спасен от Колев. В 40-ата минута ЦСКА-София бе много близо до изравнителен гол, но отново Йорданов не можа да намери вратата.

Домакините от Верея играха добре подредено и макар да не стигнаха до ново голово положение, с добра отбрана запазиха вратата си суха до почивката.

След почивката събитията на терена не се промениха - ЦСКА-София атакуваше, но липсваше завършващия удар, докато Верея се надяваше да довърши червените на контраатака. Удари на Диого Виана и Борис Галчев не намериха за пореден път целта и Верея повече от час удържаше преднината си от един гол.

Положението за гостите стана още по-тежко в 64-ата минута, когато защитникът Пламен Гълъбов получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Сукуна и бе изгонен от съдията Станислав Тодоров. В 77-ата минута опасен удар на Аясс с глава мина покрай вратата на домакините.

До края на мача Верея устиска преднината си и се поздрави с победа над един от водещите отбори в Първа лига.

Верея - ЦСКА-София 1:0

1:0 Сукуна 5'

Верея: Колев, Илиев, Вл. Зафиров, Ангелов, Мунин, Слаев, Сукуна, Елиаш, Цветанов, Еуженио, Калоянов
Треньор: Александър Томаш
ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Гълъбов, Недялков, Галчев (60 - Аясс), Малинов, Диого Виана, Нунеш, Десподов (46 - Маламов), Пр. Йорданов
Треньор: Христо Янев

Стадион: "Берое"
Съдия: Станислав Тодоров
Червен картон: Пламен Гълъбов 64'

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=c8f00bc0ec" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>