Синдик Дора Милева коментира решението на Софийски градски съд да обяви в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. 

"Да, знам за това съдебно решение. То е на Софийски градски съд, където делото за несъстоятелност на клуба се разглеждаше от съдия Мария Райкинска. Сега трябва да се назначи оценител, който да състави списък с всички активи на дружеството. В този списък ще влизат емблемата на ЦСКА, различни имоти и т.н. Когато това се направи, се пристъпва към разпродажба на тези активи. Прави се чрез търг. И това е", заяви Милева.

Тя поясни, че няма кой да наследи документално историята и успехите на фалиралия клуб, който има 31 титли, 20 купи и 4 суперкупи на България, въпреки че в момента в Първа професионална футболна лига се състезава ЦСКА-София, а от четвърта дивизия стартира ЦСКА 1948. 

"Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавния архив. Цялата документация на ЦСКА отива там. Тук не говорим за фалит на някакъв обикновен едноличен търговец. Някои от нещата ще отидат в НОИ. Тези два клуба, за които говорите - ЦСКА-София и ЦСКА 1948, са нови дружества, които имат своя собствена история, макар тя да е нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи на тези клубове", категорична беше Милева пред Спортал.

Тя съжалява, че не се е стигнало до оздравяването на ПФК ЦСКА АД, който през миналия сезон спечели купата на България, както и титлата в Югозападната "В" група. 

"Смятам, че беше напълно възможно. Знаете, че по право, спечелено на футболния терен, отборът на ЦСКА трябваше да се състезава в "Б" група и да играе в мача за Суперкупата на България. С прекратяването на концесията за стадион "Българска армия" всичко приключи. Смятам, че ако това не бе станало, можеше да се започне оздравителна програма. Взимането на базите обаче предреши нещата", заяви Милева.