Халфът на Локомотив (Горна Оряховица) Матиас Курьор даде любопитно интервю за френския сайт Footballski. Той разказа за срещата си с боса на ЦСКА-София Гриша Ганчев, който го бил посрещнал с бутилка уиски в своя офис. Ето какво сподели бившата звезда на Черно море: 

"С агента ми си уредихме среща чак след като беше започнало първенството. Гриша Ганчев ни посрещна с бутилка уиски и като седнахме, каза на своите хора да напуснат кабинета. Това беше началото на един дълъг следобед. Дълго време си говориха с агента ми, който ми превеждаше малко, основният разговор беше на български и не разбирах много". 

"В един момент Ганчев ме попита на английско-български колко пари искам. Ей така. Веднага помолих агента ми за съвет, Гриша Ганчев ме прекъсна с думите, че иска да говори директно с мен и да чува отговорите от мен".

"Смутих се малко и казах, че искам поне толкова, колкото съм взимал в Грузия. Той веднага каза: "Ще ти дам повече, защото унизи говедата за купата". Ставаше дума за моя победен гол срещу Левски София за Купата на България, когато все още бях играч на Черно море".