"Дерби няма. Това е истината. ПФК ЦСКА АД бе убит на 9 септември- това, което остана от автентичния клуб, е в ЦСКА 1948. Става дума за децата, които излязоха на последната тренировка на отбора. Сега те са част от отбора от „А” окръжна група , коментира пред „Меридиан Мач" емблематичният фен на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето. 
 

„Нито ще гледам, нито ме интересува как ще свърши мачът на „Васил Левски". Какво значение има кой ще победи, като и двата отбора са изключително слаби. Добре, класират се за Европа, след това идва Йелгава и срамно отпадане”, продължи Ангелов. 
 
„Разберете, че няма как гаргата да стане самолет. Каквото и да прави. Не е важно името какво е, а каква е същността. Не мога да се сърдя на никой, който избра да подкрепя отбора, който играе на „Армията". Няма да кажа
нещо против тях. Аз съм избрал да подкрепям ЦСКА 1948, защото там остана нещо от истинския клуб - децата. Можем на мачовете да ходим 100, 200, 500 или 1000 човека, но виждам, че всички пеят от сърце. Никой не го прави заради финансови изгоди. Ние, феновете на ЦСКА, знаем, че има една по-култова песен от „Още от дете..." Тя се казва „В тебе се кълнем, няма да те предадем". И децата на ЦСКА 1948 не се предадоха. Те бяха обиждани, заплашвани, плюти, но въпреки това не се предадоха и сега дават всичко от себе си за доброто на отбора. Точно заради това сме винаги да стадиона и ги подкрепяме. Аз знам, че ЦСКА 1948 не е ПФК ЦСКА АД, но ще се повторя - в този отбор остана нещо от великия, който бе престъпно убит", каза още Ангелов. 
 
„Не мога да разбера много неща. Защо никой не пое вина за фалита на ЦСКА? Защо няма наказани? Защо националният отбор допуска 10 гола за 3 мача и пак няма виновни. Защо на олимпиадата не взимаме никакви златни медали и пак няма виновни? На последния мач на ЦСКА - финала за Купата на България срещу Монтана, имаше 35 000 фенове само на нашия отбор, а сега за мач с Левски ще има общо 10 000? Кой ще отговори на всички тези въпроси?", завърши Дучето.