ЦСКА ще отправи ново предложение към лявото кри­ло Михай Радуц. 26-годишният румънец разтрогна договора си с дубайския Хата вчера, пише "Тема спорт". Радуц е в много добри отноше­ния с треньора на армейците Едуард Йорданеску, като два­мата са работили заедно в Пандури в продължение на го­дина и половина. Настав­никът призна наскоро в ин­тервю в родината си, че през лятото е предложил договор на Радуц, но той му е отказал, а сега ще направи опит да привлече румънския играч на "Армията".

Крилото (р. 18 март 1990 г., висок - 178 см) този път мо­же да се навие да заиграе за ЦСКА, който се е насочил към участие в евротурнирите. Червените обаче имат сери­озна конкуренция - Радуц е же­лан и от бившия треньор на родния гранд Йоан Андоне в Динамо Букурещ. „Кучетата” вече отмъкнаха един футбо­лист под носа на ЦСКА през ля­тото - халфа Дан Нистор. Се­га Динамо напира и за Радуц, който е бил търсен през лято­то, но тогава е отишъл в Дубай.

"До зимата няма как да под­пиша с нов клуб. След като се отвори трансферният прозорец, ще анализирам оферти­те си. Ако Динамо ме покани, ще вляза в разговори с голямо удоволствие, но до този мо­мент не са ме търсили", заяви Радуц пред digisport.ro вчера.

Престоят на крилото в Дубай се е оказал доста неуспе­шен. Той напуска Пандури заед­но с Йорданеску през това ля­то, но за своя нов отбор Хата записва само 2 мача през полусезона.

Радуц има доста солидна визитка. Играл е 3 пъти за на­ционалния отбор на Румъния, като прави дебют през 2010 г. За Пандури е записал 87 мача и 11 гола в елита, а преди то­ва е бил собственост на Стяуа (2010-2014 г.). В гранда оба­че не получава много шансове. За 3 сезона (през 2012/13 г. е под наем в Пандури) записва 42 мача без гол, а и не е харесван от собственика Джиджи Бекали. Според румънския бос на Радуц му липсвал характер за Стяуа.

"Проблемът с Радуц не е, че няма характер, а че се разли­чава от повечето футболис­ти", обясни румънски колега пред "Тема Спорт". "Той е мал­ко пo-затворен, не обича да излиза по заведения и да ходи по жени. За сметка на това на терена е много борбен. Докато играеше в Стяуа, беше лю­бимец на Георге Хаджи", спо­дели още журналистът от се­верната ни съседка.

ЦСКА се интересува от още едно крило от Румъния - Ливиу Антал, който е собственост на бившия тим на Йорданеску Пандури, но се очаква да разтрогне през зи­мата. Клубът изпадна в несъс­тоятелност и не плаща запла­ти.