48-годишният специалист Митко Джоров ще бъде назначен за главен методист на школата на ЦСКА, разбра „Тема Спорт”. Пловдивчанинът ще започне работа тази седмица, като вече има договорка с клуба. Той ще действа в тясна връзка с главния мениджър на школата Стефан Яръмов и треньорите в ДЮШ. Основна задача пред Джоров е да изготвя програми за тренировъчния процес, да прави анализи на мачовете и като цяло да подпомага наставниците в тяхната дейност. 

Джоров има солидна визитка, като е считан за един от най-добрите родни специалисти в областта на детско-юношеския футбол у нас. Той работи с подрастващи вече над 20 години. В последните два сезона Джоров бе шеф на школите на Берое и Локо Пд. Джоров пое тази на заралии на 9 юни 2014 г., като се задържа до ноември 2015 г. Няколко дни след като напусна Стара Загора, бе обявено, че поема ДЮШ на Локо Пд, като това стана факт официално на 1 декември 2015 г. Той беше и треньор на набор 2001 г. заедно с Васил Ангелов. Изненадващо обаче бе освободен в края на май тази година, а родители писаха до ръководството в негова подкрепа. Джоров е притежател на лиценз УЕФА „Про”, който му позволява да води отбори в Първа лига.

Той е роден на 11 февруари 1968 г. в Пловдив. Като играч носи екипа на местния Спартак. Още през 1994 г. завършва специалност „Треньор по футбол” в Националната спортна академия. В същата година започва работа в школата на Ботев Пд, където остава до 2003 г. След това преминава и в друг отбор от града под тепетата – Ботев 2002. От 2005 до 2012 г. е треньор в школата на Спартак Пд. А през шампионат 2012/13 г. поема първия състав на Видима-Раковски Севлиево във втора дивизия. След това е начело и на Евроколеж Пд в третото ниво.

Сред отличията му са две купи на БФС, извоювани като треньор на Спартак Пд през сезони 2007/08 и 2011/12 г., както и вицешампион на България със същия клуб през сезон 2010/11. Негови възпитаници са над 10 професионални футболисти, родени между 1986 и 1994 година. Сред най-популярните имена, които минават през него, са Тодор Тимонов и Дормушали Саидходжа, които играха за ЦСКА. Негови кадри от престоя му в Спартак Пд пък са Лазар Марин (сега на „Армията”) и Радослав Терзиев, който е титуляр в Ботев Пд.