Стяуа няма намерение да назначава Едуард Йорданеску за свой треньор. 

За това говорят две изказвания от вчера на основни фигури в румънския гранд - наставника Лауренциу Регекампф и собственика Джиджи Бекали.

Бившият треньор на Литекс имаше пресконференция, на която заяви: 

"Не ме интересуват никакви оферти от други клубове! Имам си договор за още година и половина и желанието ми да продължа работа в Стяуа е огромно", докато Бекали коментира: "Да не съм луд, че да сменям треньора? Разбираме се много добре с него!"

Междувременно стана ясно, че треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску е обмислял дали да коментира пред официалния сайт публикациите, че е фаворит №1 за заместник на Регекампф в Стяуа, но от "Армията" заявиха пред "Тема Спорт", че Йорданеску се е отказал от изявления.

Румънският треньор обаче говори за селекцията пред изданието Fanatic.rо. Преди няколко дни се появи информация, че ЦСКА се интересува от двама играчи на Стяуа - вътрешния халф Александру Бурчеану и крилото Яролиш.

"Не съм говорил с никого от Стяуа, но съвсем скоро може да го направя. Разпитвам каква е ситуацията около няколко играчи, но все още не съм предприел конкретни разговори с футболисти. Това ще се случи в рамките на 1-2 седмици”, посочи Йорданеску. 

Любопитни са и коментарите, които треньорът на Стяуа Регекампф направи за наблюдаваните от ЦСКА играчи. По адрес на Бурчеану той заяви:

"Да ходи, където си иска". А за Яролиш: "Ако можех да пускам по 15-20 играчи едновременно на терена, можеше и да получава повече шансове".