Ръководството на ЦСКА-София отстрани юношите Кристиян Сотиров, Живко Панев, Стоян Иванов и Викторио Георгиев, които играха в отбора до 16 г. Това съобщи официалният сайт на клуба.

Мотиви за наказанието не се споменават, но според "24 часа" причината е, че младоците нахлули в спортното училище "Ген. Владимир Стойчев” маскирани и започвали да крещят "Аллах е велик!".

"Във връзка с инцидент в Спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" с футболисти на ЦСКА, които се обучават в учебното заведение, и техни действия, породили уронване на престижа на ПФК ЦСКА, футболистите, родени през 2001 година - Кристиян Сотиров, Живко Панев, Стоян Иванов и Викторио Георгиев, са временно отстранени от отбора на ЦСКА U16, съобщиха от клуба".

"Предстои вземане на решение за тяхното наказание. Четиримата са отстранени след разговор с директора на училището г-н Васил Вутев и треньора на отбора Сашо Борисов".

"Футболистите от школата на ЦСКА трябва да притежават не само футболни качества, но и човешки такива и да показват навсякъде със своето поведение и морал, че заслужават да бъдат част от голямото семейство на ПФК ЦСКА".

"Ръководството на ДЮШ на ЦСКА заявава категорично, че и в бъдеще ще бъде безкомпромисно с футболисти, които уронват престижа на клуба", се казва в позицията на клуба, подписана от директора на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов.