Централният нападател на ЦСКА Фернандо Каранга замина за Белград, където ще бъде възстановен от травмата, която получи по време на вечното дерби в събота. Бразилецът е със скъсани мускулни влакна и заради това напусна тере­на по-рано и остави отбо­ра си с 10 човека на тере­на.

Известната лечителка Мариана лекува подобни контузии за около 3 дни. Той обаче ще бъде оставен да почива срещу аут­сайдера Монтана, за да не се рискува нещо по-сериозно. Рубен Пинто и Арсенио вероятно ще пропуснат тренировката във втор­ник, след като и двамата са с висока температура и трябва да мине простуд­ното им заболяване. Те играли така в дербито, пише "24 часа".

Стамен Белчев твърдо остава начело на ЦСКА въпреки слуховете, че се готви неговата смяна. Той обаче ще бъде при­викан на сериозен разго­вор с ръководството, след като не успя да мотивира достатъчно играчите си срещу „Левски".

Фенове на ЦСКА пък са категорични, че главен виновник за загубата е ре­ферът Никола Попов. Той не даде дузпа за „чер­вените", след като Каран­га бе пресрещнат на гра­ницата на наказателното поле от Николай Кръстев и извади нарушението из­вън пеналта. На повторе­нията ясно се вижда, че нападателят е поне 20 см вътре.

Георги Китанов пък първо избива топката и след това се стига до съ­прикосновение с Яблонски. Шефовете обаче би­ли недоволни главно от играчите, които пропус­наха уникални възможно­сти за второ попадение, преди да се стигне до обрата.

Двата отбора ще играят още два пъти този сезон, след като вече си осигури­ха място в първата шести­ца за плейофната фаза.