Нападателят на ЦСКА Кевин Кубемба получи повиквателна за националния отбор на Конго.

Кубемба ще вземе участие в приятелската среща на Конго срещу Мавритания, която ще се играе на 27 март на "Стад Олимпик" в Нуакшот. Това е шеста повиквателна за Кевин Кубемба, който дебютира за Конго на 11 октомври 2014 година в квалификацията за Купата на африканските нации срещу ЮАР.

Нападателят на ЦСКА има записани с екипа на Конго още две срещи срещу Етиопия в квалификациите за Световното първенство, както и два мача срещу Замбия за Купата на африканските нации. Общо 16 национали има ЦСКА в различните гарнитури за предстоящите мачове в паузата.

Както е известно, в първия отбор бяха извикани шестима "армейци", трима ще играят за България U19 в Елитния кръг от европейските квалификации, а още четирима ще се състезават за България U18, плюс Кевин Кубемба за Конго. Последните двама са Стойчо Атанасов и Александър Георгиев, които получиха повиквателни от селекционера на младежкия национален отбор Антони Здравков. Двамата ще бъдат на лагер с националната гарнитура от 20 до 28 март и ще вземат участие в приятелската среща, която "лъвовете" ще изиграят срещу Македония. Мачът е на 28 март от 14:00 часа в Скопие.