ЦСКА победи с 3:1 Черно море на "Армията" и записа първа победа във втората фаза на първенството. Със спечелените три точки червените вече са само на две от Левски и второто място. "Сините" обаче са с мач по-малко.

Головете за ЦСКА вкараха Фернандо Каранга и Кирил Десподов в края на първото полувреме и отново Каранга малко преди края. Точен за варненци бе Иван Коконов (77-ата минута).

Трябва да се отбележи, че варненци останаха в намален състав в 60-ата минута след директен червен картон за Траян Траянов. В 75-ата минута втори жълт и респективно червен картон пък получи Борислав Чорбаджийски от ЦСКА.

Като цяло армейците контролираха мача, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха три попадения и заслужено си взеха победата и трите точки.

От своя страна Черно море изигра слабо първо полувреме, като едва след изгонването на Чорбаджийски тръгна в атака и успя да намали чрез Коконов, но за повече нямаше време, а и в края получиха трети гол.

Така ЦСКА прекъсна серията на Черно море от пет поредни мача без поражения и в същото време записа четвърти пореден успех над „моряците“.

"Армейците" обаче дадоха свидна жертва, тъй като при втория си гол в срещата, Каранга получи тежка контузия след сблъсък с вратаря на Черно море Емил Михайлов, като се разбра, че той е със счупен крак и е аут до края на сезона.

“Напълно заслужена победа. Всяка победа в плейофите е важна.За пореден път обаче изпускаме много положения”, каза треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след края на мача.

“Първоначално казаха, че кракът на Каранга е счупен. Надявам се да не се потвърдят диагнозите. Имаме футболисти, които могат да го заместят като Кулма, Кубемба и Милчо Ангелов”, допълни Белчев.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=f806aad685" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 3:1

Голмайстори: 

1:0 Каранга (45)
2:0 Десподов (45+2)
2:1 Коконов (77)
3:1 Каранга (87)

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Дюлгеров, Пинто, Бумал, Десподов, Педро, Кулма, Каранга.

ЧЕРНО МОРЕ: Михайлов, Сукуп, Николов, Станчев, Траянов, Мартин Костадинов, Паланков,Цветков, Коконов, Балджийски, Йосков.