Централният бранител Рафаел Перес е разтрогнал договора си с ЦСКА-София в края на миналата седмица, информира „Тема Спорт“.

Колумбиецът е поискал среща с ръководството на клуба, където е обяснил, че иска да напусне „Армията“. Бранителят се аргументирал, че иска да си намери отбор, в който да играе редовно. Той бил наясно, че при „червените“ трудно ще се пребори с конкуренцията на Чорбаджийски и Бодуров.

Шефовете на ЦСКА-София са приели желанието на Перес и в петък пътищата им се разделили. Финансово всичко е уредено между клуба и играча. Колумбиецът вече се е прибрал в родината си.

27-годишният Перес премина на "Армията" от Литекс миналото лято, като изигра общо 17 официални мача и вкара 1 гол. От участията му само 4 бяха през пролетта. За последно той игра за ЦСКА при гостуването на Локомотив (Пловдив) на 13 април, спечелено с 2:1. Тогава той сбърка при гола, с който домакините изравниха.

Колумбиецът пристигна в България през 2015 година и преди да стане играч на „червените“ изигра 41 мача за Литекс. С неговото напускането отпада и въпросителната кой от чужденците извън ЕС да остава извън групата. С него бройката им беше 4 при разрешени 3. На "Армията" са още Кулма (колумбиец), Меркадо (еквадорец) и Каранга (бразилец). До края на сезона резервни варианти за центъра на защитата остават Александър Дюлгеров и Пламен Гълъбов.