Европейската футболна централа УЕФА резна сериозно ЦСКА-София и не допусна армейците до участие в евротурнирите. Както е известно, червените спечелиха сребърните медали в първенството и по право трябваше да участват в турнира Лига Европа, но това няма да стане, поне тази и следващата година.

Днес стана ясно, че усилията на БФС в подкрепа на ЦСКА-София са били напразни. Месеци наред футболната ни централа настояваше пред УЕФА да лицензира ЦСКА за европейските клубни турнири. Явно от УЕФА, обаче са на друго мнение.

По този начин отборът на Левски ще играе в предварителните кръгове на Лига Европа, като това ще стане без да играе бараж с Верея. Интересното е, че през 2008 година, когато ЦСКА завоюва последната си шампионска титла, клубът не получи лиценз за Европа, като на тяхно място отново играха "сините", отпадайки безславно от БАТЕ Борисов. 

Ето и текста на писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си.

Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).   Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно.

Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и "тригодишното правило".  

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).