Дунав - ЦСКА-София, мач от 36-ия последен кръг на Първа лига, Градски стадион в Русе, съдия Георги Димитров, тази вечер 20:00 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Александър Конов, Драгомир Захаринов

Защитници: Александър Дюлгеров, Стойчо Атанасов, Мартин Симеонов, Милен Манчев

Халфове: Георги Търтов, Радослав Илиев, Никола Колев, Кристиян Малинов, Красимир Станоев, Румен Руменов, Петър Витанов

Нападатели: Митко Митков, Тонислав Йорданов

Прогнозата на Gol.bg:

Вицешампионът на Първа лига ЦСКА-София излезе във ваканция още преди изиграването на последния си мач от първенството.

Макар и като най-добър отбор в плейофите, "червените" приключват сезона с увесени носове заради решението на УЕФА да ги извади от участие в европейските турнири за следващите две години.

Гостуването на Дунав тази вечер е чисто протоколно, докато русенци имат нужда само от точка, за да си гарантират четвъртото място и класиране в Лига Европа.

На "Армията" разпуснаха отбора след лошата новина от Нион, а треньорът Стамен Белчев събра група само от 15 футболисти, основно юноши, за двубоя в Русе.

От първия отбор личат имената на вратаря Александър Конов, защитниците Александър Дюлгеров и Стойчо Атанасов и халфовете Никола Колев и Кристиян Малинов.

В атака най-вероятно ще се разчита на 18-годишния юношески национал Тонислав Йорданов, който през този сезон има 7 мача във Втора лига за изпадналия дублиращ отбор.

Дунав трябва да вземе поне точка от този мач, за да завърши четвърти. Треньорът Веселин Великов със сигурност няма да играе за равен и ще пусне най-доброто срещу младоците на ЦСКА-София.

В състава на "драконите" след наказание в игра може да се завърне Христофор Хубчев, на линия са още Марио Петков и Джалилов.

В Русе цари истинска еуфория, тъй като отборът може да играе европейски мачове за втори път в клубната история. Още повече, че командата на Веско Великов извървя този път само за две години, което е истински подвиг.

Единственото досега участие на Дунав в Европа е в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1975/76, когато на стадиона в Русе е сразен с 1:0 не кой да е, а италианският гранд Рома. Първата среща в Италия обаче завършва с победа 2:0 за римските "вълци", които продължават напред.

Вчера се разбра, че инспектори от УЕФА са одобрили градския стадион и той ще може да приеме европейски мачове 42 години по-късно.  

Тази вечер се се очаква истински празник в Русе тази вечери и отново пълен стадион с около десетина хиляди запалянковци. Сериозно отслабеният отбор на ЦСКА-София задължава Дунав зарадва публиката с победа и класиране в Лига Европа.

Логично всички букмейкъри определят "драконите" като абсолютен фаворит. Едва ли има някакво съмнение в домакинската победа, а пък резултатните мачове на Дунав в последно време предразполагат за ново голово шоу.

Резултат: 3:1