Португалецът Руи Педро вече не е част от селекцията на ЦСКА-София, съобщава официалният сайт на "червените". Договорът на 28-годишния играч изтече и ръководството на "Армията" прецени да не удължава контракта му.

Офанзивният футболист, който е юноша на гранда Порто, се присъедини към отбора на 31 август миналата година. За един сезон с червената фланелка Педро записа 26 мача и 5 гола във всички турнири. Ръководството на ЦСКА-София благодари на португалеца за проявения професионализъм и му пожела успех.

В същото време треньорът Стамен Белчев говори за cska.bg преди старта на лятната подготовка на отбора. Съставът се събра за първа тренировка днес в 17:00 часа на базата в Панчарево, като заниманието е закрито за фенове и медии. 

Седем национали получиха по-дълга почивка от Белчев, а няколко от чужденците също ще се присъединят към отбора в следващите дни.  ЦСКА ще се подготвя на Панчарево до събота (17 юни), когато лети за алпийската страна. Белчев разкри, че е възможно да има открита тренировка за феновете в някой от идните дни.

"До петък ще тренираме на Панчарево, а в събота заминаваме за Австрия.  Имайте още малко търпение за селекцията. Работим в тази насока и до края на седмицата се надявам, че ще обявим първите нови футболисти. За постове още не е коректно да говорим. Нека първо се случат нещата."

Националните състезатели ги пуснах до петък в почивка. На 2-3 чужденци поради лични ангажименти съм дал допълнителна почивка. Програмата ще бъде съобразена след последното решение за евентуалното ни участие в Лига Европа", заяви Стамен Белчев.