Петрус Бумал изпрати ужасни обвинения към представители на футболен клуб ЦСКА-София в интервю за френското издание на популярния по цял свят уебсайт goal.com. Камерунският полузащитник, който беше един от многото футболисти, заиграли в ЦСКА-София миналото лято след кариера в Литекс, заяви, че ръководството на "червените" е опитало да го задържи с фалшив договор и фалшив подпис, а след края на настоящия сезон е бил заплашван с физическа саморазправа.

Той обаче твърди, че е напуснал и вече не е футболист на ЦСКА-София.  Бумал започна отдалеч - от изхвърлянето на Литекс в "Б" група.

"В мач срещу Левски - нашият най-голям съперник, двама от нашите футболисти бяха изгонени от игра през първото полувреме. В знак на протест срещу решението, нашият спортен директор влезе на терена и ни каза да не играем повече, така че ние напуснахме и няколко седмици по-късно местната федерация ни прати във втора дивизия. Така и не разбрах защо го направиха", започва Бумал за goal.com.

"Отидох при президента и му казах, че искам да напусна, защото не ми се играе във втора дивизия. Той отговори, че ще ме пусне да си ходя, ако постъпи оферта. Мехелен и Гент предложиха по 250 хиляди евро, но президентът отхвърли офертите. Корин Диакре (треньор на Клермон) също отправи предложение, но за платен наем с опция за откупуване, така че опитах отново да убедя ръководството. До трансфер не се стигна и играх във втора дивизия на България", продължи той.

От френското издание продължават, че приключенията на Бумал в България нямат край. Относно новосъздадения клуб ЦСКА-София и прехвърлянето на играчи при "червените", Бумал, който тогава е бил на почивка в Тайланд, обясни: "В началото просто не повярвах. Казаха ми, че съм трансфериран, а аз изобщо не знаех. След края на ваканцията заминах за София и президентът ми каза, че тук (в България) е така. Условията по договора бяха идентични и в него имаше опция за клуба, която изтича през април 2017-а (опция, от която ЦСКА-София не се е възползвал, според Бумал)".

"ФИФА ми казаха, че съм свободен да преговарям с когото си пожелая след края на сезона. Започнах да получавам обаждания, писма и заплахи. Жена ми също. Говориха с мен и дори ми показаха фалшив договор с фалшив подпис, който докладвах пред Българския футболен съюз с нотариус. Казаха ми, че не мога да напусна България, защото съм най-добрият им футболист. В края на сезона обаче се измъкнах тихомълком", продължава изповедта на Бумал пред goal.com.

"Дори до ден днешен от клуба не обявяват, че съм си тръгнал. Привържениците ми казаха това в социалните мрежи", завършва той, цитиран от БТА.