Славия – ЦСКА, мач от 1-ия кръг на Първа лига, стадион: "Васил Левски", начало: 21.00 часа наше време

Групата на ЦСКА за мача:

Вратари: Георги Китанов, Витаутас Черниаускас

Защитници: Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Александър Дюлгеров, Стойчо Атанасов

Халфове: Никола Колев, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Давид Симао, Густаво Кулма, Кевин Меркадо, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес

Нападатели: Кирил Десподов, Фернандо Каранга, Кевин Кубемба, Милчо Ангелов, Енрике Роберто

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Миналия сезон двата отбора отново се изправиха един срещу друг на старта на Първа лига и ЦСКА спечели домакинството си на "Българска армия" с 2:0. "Червените" днес отново са определяни като фаворит, въпреки че под ръководството на Златомир Загорчич Славия демонстрира сериозно подобрение в последните кръгове от изминалата кампания.

Символичните гости имат един сериозен кадрови проблем. Аут е Антон Недялков, който е получил разтежение на последната тренировка. Контузията не е сериозна, но може да го извади от сметките и за мача с Лудогорец следващата събота (23 юли). Армейците се надяват Недялков да поднови пълноценни занимания още в понеделник. Ако това се случи, той ще е на линия за сблъсъка с разградчани.

Негов заместник днес почти сигурно ще е 19-годишният Александър Георгиев. Младокът от Шумен записа 6 мача в елита през изминалия сезон, като играеше по левия фланг на атаката. В летните контроли сега обаче бе използван като ляв бек и именно там ще действа, ако Стамен Белчев му даде шанс.

Славия също има кадрови проблеми. Жълтите карти на двама от новите играчи – бразилският централен защитник Биси и нигерийският нападател Мба, до вчера не бяха пристигнали. "Белите" все пак уредиха навреме гръцкия десен бек Теодорис Папасоянопулос и е възможно той да е титуляр. Опция за поста е и друг нов – Радко Мутафчийски.

През миналия сезон ЦСКА и Славия играха помежду си два пъти, тъй като след разделението попаднаха в различни потоци. "Червените" постигнаха два чисти успеха – споменатото 2:0 и 1:0 на "Васил Левски". Нашата прогноза е, че днес отново ще се стигне до подоне развой. Още повече, че Загорчич има две поражение с 0:1 от "армейците" и едно 0:0 в треньорската си кариера.

Прогноза: Славия – ЦСКА 0:2