Офанзивният халф на ЦСКА Тиаго Родригес (25 г.) даде интервю за португалското издание zеrozero.pt, в което говори за първите два месеца от своя престой на "Армията". 

Тиаго прави силен старт в ЦСКА, като в 7-те си мача в елита има 3 гола и 5 асистенции. Той даде 3 голови паса за едно полувреме при 6:1 над Витоша Бистрица.

"Нещата вървят отлично за мен и за ЦСКА. Не можем да искаме повече. Прекарвам цялото си време с Рубен Пинто, той много ми помага да се адаптирам бързо. Имам добра връзка и с останалите играчи. Нуждаех се от нов път и промяна и затова напуснах Португалия. Имах престои под наем в Маритимо и Насионал през изминалите два сезона, но те не се развиха добре за мен. По тази причина ЦСКА ми се стори подходяща възможност за рестарт. Планът ми първо е да блестя в България и един ден отново да заиграя в Португалия", казва халфът, цитиран от "Тема спорт".

"Не е много голяма разликата между двете държави, макар че българите имат проблеми с чуждите езици - без значение дали отиваш до магазина, на ресторант или говориш с полицията. Веднъж органите на реда ме спряха, искаха ми документ за самоличност. Но като разбраха, че не съм българин, тръгнаха да търсят преводач (смее се). Иначе храната и градът ми харесват много", казва още Родригес.

"От много време ЦСКА не е ставал шампион, но през този сезон отборът е доста добър и целта е ясна. Феновете на тима са фанатици. Ако някой твърди, че запалянковците в Португалия са по-добри, значи просто не е виждал тези на ЦСКА. Привържениците създават шоу на много по-високо ниво. Страхотно е. Пуснете си видео в интернет и ще ги видите", казва още Тиаго.