ЦСКА-София - Верея, мач от 8-ия кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", съдия Драгомир Драганов, тази вечер от 20:00 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на ЦСКА

Вратари: Георги Китанов, Витаутас Черниаускас

Защитници: Николай Бодуров, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Стойчо Атанасов, Александър Барт, Александър Дюлгеров;

Халфове: Раул Лое, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Густаво Кулма, Енрике Роберто, Кевин Меркадо

Нападатели: Фернандо Каранга, Кирил Десподов, Милчо Ангелов, Кевин Кубемба

Контузени: няма
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg

Лидерът в Първа лига ЦСКА-София приема коравия тим Верея от Стара Загора в 8-ия кръг от първенството при подновяването след паузата за националните отбори.

"Червените" са в серия от пет поредни победи и трябва да бранят първото си място с нови три точки, след като дербито между Левски и Лудогорец в сряда завърши 0:0 и остави ЦСКА-София еднолично на върха.

В паузата за световните квалификации на "Армията" се случиха някои промени. Треньорът Стамен Белчев подсили тима с двама нови футболисти. В защита бе привлечен опитният французин Алексанъдр Барт, добре познат у нас с изявите си в Литекс и Лудогорец.

Освен него дойде камерунският халф Раул Лое, който може да се похвали с мачове в испанския футболен елит. От вчера двамата са с картотеки и попаднаха в групата за двубоя тази вечер.

В същото време от "Армията" си тръгна възлов играч - халфът Давид Симао разтрогна с "червените" и се върна в родината си Португалия, където ще играе за Боависта. Младите Пламен Гълъбов и Никола Колев бяха преотстъпени на Етър (Велико Търново).

Големи промени около титулярния състав на Стамен Белчев не се очакват. Заговори се, че националът Станислав Манолев може да получи почивка, а шанс по фланговете да получат Кирил Десподов и Кевин Меркадо. На върха на атаката ще бъде голмайсторът на тима и в първенството до момента Фернандо Каранга.

В лагера на Верея напрежението леко спадна, след като клубният бос плати една заплата на футболисти и треньори. Все още обаче има доста задължения към отбора, което прави работата на треньора Илиан Илиев много трудно.

Въпреки проблемите старозагорци вървят неочаквано добре в първенството с четири победи в седем мача и към момента са на пето място в класирането.

Прави впечатление коравата защита на отбора - само първите три тима са допуснали по-малко голове от началото на сезона. Още по-сериозно постижение е фактът, че командата на Илиан Илиев има пет сухи мрежи в седемте си мача до момента.

Сега обаче идва най-големият тест, тъй като срещу тях се изправя най-резултатната атака - ЦСКА-София вкара 21 попадения досега, или точно по 3 средно на мач. За Верея тази вечер ще липсва наказания Венцислав Бенгюзов. В групата обаче се връщат Усман Балд и Селим Керкар.

ЦСКА-София и Верея имат само два мача по между си от редовния сезон 2016/17. Тогава старозагорци бяха новаци в групата и изненадващо удариха "червените" 1:0 на свой терен. В ответния мач на "Армията" Верея се докопа до равенство 1:1. Така ЦСКА-София ще гони тази вечер първа победа над съперника.

На хартия ЦСКА-София има доста повече класа и влиза в ролята на твърд фаворит. Въпреки добрата си отбрана, Верея едва ли този път ще издържи на "Армията". Домакинска победа с два гола разлика изглежда резонна, а всеки положителен резултат за гостите от Стара Загора ще бъде голяма изненада.

Резултат: 2:0

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=104e083a1e" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>